Csovajo fergek

A gyűrűsférgek

Csonka Viola Tubifex, a halak kedvence!

Férgek mozibemutatója

Ragadozó halaknak természetesen egészben kínáljuk. A mindenevő és a húsevő halak egyik kedvenc eledele a csővájó féreg vagy ismertebb nevén tubifex Tubifex tubifex.

csovajo fergek

De mi is ez az élőlény és miért rajonganak érte annyira az uszonyosok? Egyszerűen azért, mert mindig "beszerezhető" és kiváló élő eleség. Fehérjetartalma kétszer akkora, mint a vízibolháé, amely a fiatal halak gyors növekedéséhez elengedhetetlen tápanyag, hiszen a csovajo fergek növekedése főleg fehérjéből adódik.

Az eddig tárgyalt csoportokkal nem is állnak közelebbi csovajo fergek, hiszen testfelépítésük szelvényezett metameria. Ez a tulajdonságuk és egyedfejlődésük számos sajátsága is az ízeltlábúakkal Arthropoda közös. A tegzes férgecskét kocsonyás burok veszi körül A legtöbb gyűrűsféreg tengeri állat. Mind szelvényezettségük differenciáltságában, mind érzékszerveik fejlettségében a tengeri soksertéjű gyűrűsférgek Polychaeta érték el a legmagasabb szintet. Feji részükön fejlett tapogatóik vannak, a szabadon úszó életmódú fajok mozgásszervei, az ún.

Emellett magas a vitamintartalma: található benne A-vitamin, amely a növekedésben, anyagcserében és a szaporodásban játszik kulcsfontosságú szerepet. Ezen kívül van benne D-vitamin a csontok felépítéséhez és B-vitamin a növekedési és vérképzési folyamatokhoz.

Pozitív élettani tulajdonságait többek között annak köszönheti, hogy szerves anyagokban gazdag, iszapos vizek alján él.

A pinworms meggyógyítja őket bélférgek fajtai kepekkel

Ezzel az életformával magyarázható az a jelenség, hogy ha túletetjük halainkat, az el nem fogyasztott tubik beássák magukat az akvárium talajába, ahonnan szinte lehetetlen eltávolítani őket, sokszor csak a talajcsere csovajo fergek.

Etetéskor vegyük figyelembe, hogy az akváriumokba kerülő tubifex nagyobb része mesterséges telepekről származik, amelyek általában sok szennyezőanyagot tartalmaznak.

csovajo fergek

Ezért etetés előtt alaposan meg kell tisztítani őket erős vízsugár alatt többször átmosni. Jól bevált módszer, hogy a frissen megvásárolt tubifexet napig tároljuk, ezalatt kiürül a bélrendszere, így nem okoz emésztési zavarokat még a kényesebb belű halaknak sem.

Account Options

Hogyan tároljuk? A tubifex nagyon oxigénigényes, ezért nem egyszerű a tárolása. A tubifexet szervírozhatjuk - halaink méretétől és falánkságától függően - egészben vagy felvágva is.

  • Index - Gazdaság - Hogyan nem lett semmi a milliós román féregbizniszből?
  • Laposférgek okozta betegségek kezelése - Sera Akvarisztika
  • Akvaguru - GERINCTELENEK > BETOLAKODÓK > Csővájó féreg
  • A gyűrűsférgek | Pannon Enciklopédia | Kézikönyvtár
  • Tubifex tubifex (csővájó féreg), a halak kedvence! - Gondozás
  • Csővájóféreg – Wikipédia

Mindig csak annyit adjunk, amennyit azonnal elfogyasztanak. Kapcsolódó cikkek.

belféreg kezelese gyogyszerrel paraziták közbenső gazdaszervezet ember

Hasonlóhozzászólások