Giardiasis szomjúság

Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség

giardiasis szomjúság

Egy kis parazita hívott Giardia intestinalis okozza ezt a hasmenéses betegséget. Ez a hiba a világ minden táján olyan helyeken él, ahol nincs tiszta ivóvíz. Az Egyesült Államokban a vízi betegségek gyakori oka.

giardiasis szomjúság

Hogyan kapod meg? Általában a fertőzött személy vagy állat székletéből származik.

  • Betegségek | OFT
  • Giardiasis giardiázis : kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség
  • Szeretnèm megkèrdezni önt hogy ennyi idö alatt kialakulhatott a gyomorràk??
  • Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség - Egészség

Mielőtt kiszáradnának, a paraziták egy kemény héjat neveznek, amelyet cisztának neveznek. Segíti őket a testen kívüli hónapokban, akár vízben, akár felületen.

Utazzon turista körutazásra inzulinnal kezelt cukorbeteg, aki 6x ad be inzulint egy nap?

A fertőzés a parazita vagy a cisztával való találkozás után jön létre. Te talán: Érintse meg a szennyezett felületeket, mint például a fürdőszobai fogantyúkat, az asztalok cseréjét, a pelenka vödröket vagy a játékokat, majd a kezed mosása nélkül enni Igyál vizet vagy használjon kezeletlen vízforrásból készült jeget, mint például egy tó, patak, vagy giardiasis szomjúság giardia.

belféreg kapszula termeszetes féreghajto gyerekeknek

Lenyelni a parazitát, ha úszni vagy vízben játszani Egyél főtt giardiasis szomjúság, amelyek giardia-t tartalmaznak Gyere szoros kapcsolatba valakivel, aki giardiasis van Utazzon olyan országokra, ahol közös Kinek van kockázata?

Bár bárki elkaphatja a giardiasist, néhány ember nagyobb valószínűséggel, mint mások a fertőzéshez: Szülők és gyermekápolási dolgozók, akik pelenkát cserélnek Gyermekek gyermekgondozási központokban Azok a személyek, akik ugyanabban a háztartásban élnek, mint valaki, aki giardiasis Azok, akik vizet fogyasztanak, vagy kezeletlen vízből készült jeget használnak Hátizsákos turisták, túrázók és kempingezők, akik nem biztonságos vizet fogyasztanak, giardiasis szomjúság akik nem gyakorolják a jó higiéniát mint a megfelelő kézmosás az ösvényen Nemzetközi utazók Azok az emberek, akiknek anális szexük van Hogyan akadályozza meg?

Orvos válaszol

Nincs vakcina, de lépéseket tehetsz: Mossa meg a kezét, miután a WC-t használta, miután megváltoztatta giardiasis szomjúság pelenkákat, és mielőtt eszik vagy elkészítené az ételt. Szabadítson be vizet, vagy forralja vízben. Próbálj meg ne lenyelni a vizet, amikor úszni egy medencében, a tóban vagy a patakban. Gyógyszerek a parazita beöntéshez palackozott vizet, ha nem biztonságos vízzel utazik.

Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség

Használjon óvszert, ha anális szex van. Giardiasis szomjúság azok a tünetek?

giardiasis szomjúság a rókagombákból származó gyógyszer a paraziták számára

Ezek általában 1—3 hét múlva kezdődnek meg az expozíció után. Valószínűleg hétig tartanak. A leggyakoribbak a következők: Hasmenés.

Hasonlóhozzászólások