Helminthigiénés hipotézis

helminthigiénés hipotézis

Most az amerikai tudósoknak jónnek a férgek megváltoztatnia a Dugesia japonica laposférgek bioelektronikus hullámait, amik a szöveteiken húzódnak át, ezzel a kettévágott férgek két fejjel nőnek vissza  egy-egy mindkét végükön.

helminthigiénés hipotézis

A Michael Levin vezette, a Tuft Egyetem tudósaiból összeálló csapat, felfedezte, hogy a bioelektromos mintázatok határozzák meg, hogy a laposféreg hogy néz helminthigiénés hipotézis a férgek ki a regenerációt követően — nem pedig az őssejtek vagy a szövetek. A jelenlegi kutatás Levin egy korábbi munkájára épít, jónnek a férgek bemutatták, hogy a bioelektromos változásokkal elérhető, hogy laposférgek egy másik faj fejét és agyát növesszék ki.

Levin és munkatársai az oktanol nevű vegyületet használták, hogy leblokkolják a mikroszkopikus csatornákat, amiken az elektromos jelek haladnak. Először a kutatók úgy gondolták, hogy ez a különbség azért következett be mert nem sikerült minden férget megfelelően kezelni, de amikor az helminthigiénés hipotézis fejjel regenerált férgeket újra felvágták a két és az helminthigiénés hipotézis egyedek aránya továbbra is ugyanaz maradt.

helminthigiénés hipotézis a férgek megelőzésére szolgáló eszközök

Ez azt helminthigiénés hipotézis, hogy valami következetes változás történt a férgek bioelektromos mintájában. A kutatók szerint ezek az eredmények hatással lehetnek regeneratív orvoslásra, mivel a bioelektronikai változtatások viszonylag könnyen létrehozhatóak. Még nem ismerjük pontosan, hogy ennek a folyamatnak a blokkolása hogyan eredményez két fejet.

paraziták a fogadó populációban

Hasonlóhozzászólások