Kalapacsfeju laposféreg

Laposférgek

Tartalomjegyzék

Amit a kalapácsfejű laposférgekről tudni érdemes Nem elég, hogy mérgezőek, a kalapácsfejű kalapacsfeju laposféreg Bipalium sp. Ezek az élőlények a halhatatlan férgek közé sorolhatók, amelyek első sorban vízben fordulnak elő, de némelyikük a kalapacsfeju laposféreg viszonyokhoz igazodott.

Már a szomszédunkban a méteres ragadozó féreg!

Habár az emberekre nem jelentenek közvetlen veszélyt, az agresszívan terjeszkedő kalapácsfejű laposférgek többek között gilisztákkal kalapacsfeju laposféreg, ezért súlyosan károsíthatják kertek talajának állapotát.

Néhány tudnivaló a kalapácsfejű laposférgekről A Bipalium sp.

antihelmintikus gyógyszerek szoptató anyák számára

Átlagosan 20 cm hosszúra nőnek meg, ragadozó életmódot folytatnak általában más férgekkel táplálkoznakés bizonyos értelemben halhatatlanok. A kalapácsfejű laposférgekkel a világ minden vidékén találkozhatunk, és elsősorban a párás, meleg körülményeket kedvelik.

Hatalmas, dermesztően gusztustalan laposférgek rémítették halálra az óvodásokat A meglepettség oka, hogy az ilyen ragadozó férgek elsősorban Ázsiában honosak, ahol kisebb földigilisztákkal táplálkoznak, és korábban nem nagyon lehetett velük találkozni Európában, de legalábbis senki nem mert igazán beszélni róluk. Nem csoda, hogy nem örülnek neki Fotó: Wikimedia Ezek az állatok a talajban élnek és rejtőznek, és a világkereskedelem kalapacsfeju laposféreg rendre nemzetközi szállítmányokon megbújva utazzák körbe a világot. Jean-Lou Justine francia biológus nemrég féregfelhívást tett közzé a lakosság köreiben, és másnap megdöbbentően sok kalapácsfejű óriásféregről készült képpel találkozott a postaládájában, amit amatőr kertészek és zöldségtermesztők küldtek. Összesen esetben sikerült azonosítani a gigantikus laposférgeket, amelyek főként az ország melegebb, csapadékosabb déli részén telepedtek meg.

Külön érdekesség, hogy ezek a férgek azon kevés szárazföldi gerinctelenek közé tartoznak, amelyek tetrodotoxint termelnek. Általános leírás A kalapácsfejű laposférgekre legyező- vagy ásóformájú fejforma, és hosszú, lapos test jellemző. Az alfajokat a fejük formája, a méretük, a színük és a csíkozottságuk mintája alapján szokás megkülönböztetni egymástól.

kalapacsfeju laposféreg áttekintést ad a férgek kezeléséről

A szárazföldi halhatatlan férgek földszínűek, de léteznek szürke, barna, arany és zöld kalapacsfeju laposféreg is. A kisebb méretű alfajok közé tartozik például a B.

a paraziták ízületi fájdalmat okoznak

Hirdetés Elterjedtség és élőhely A kalapácsfejű laposférgek a trópusi és szubtrópusi területeken őshonosak, de szinte bárhol találkozhatunk velük. A feltételezések szerint elültetetten szállított növények segítségével sikerült eljutniuk a világ minden sarkába, kivéve a sivatagokba és hegyvidékekre, hiszen ezek nem elég párásak számukra.

  • A legjobb gyógyszerek férgek ellen
  • Férgek gyógyszere 9 éves gyermek számára

Táplálkozásuk A kalapácsfejű laposférgek ragadozók, és földigilisztákat, meztelencsigákat, rovarlárvákat és akár egymást is hajlandóak elfogyasztani. Ezek a férgek kemoreceptorokkal vegyi ingert érzékelő idegkészülékekkel találnak rá prédájukra, amit ez után hozzászorítanak egy felülethez, majd ragadós folyadékkal vonják be.

Hirdetés Miután az áldozat többnyire mozgásképtelenné válik, a féreg kinyomja a testéből a garatját, és emésztő enzimeket bocsát ki. Miután az emésztőfolyadék feloldja az áldozat testét, a féreg magába szívja azt. Az emésztés befejeztével a maradványok szintén a féreg száján keresztül távoznak.

A magas A1C-k megölik, bár lassan. Mégis, gyenge vesékkel ez valójában nagyon rossz hír, hiszen a vesék lehetnek az első olyan rendszerek, amelyek az emelkedett glükóz szintre esnek. Pikkelysömörre, ekcémára is nagyon jó lehet ez a szappan!

A kalapácsfejű férgek képesek eltárolni szervezetükben a táplálékot, ami akár több hétig is kitarthat, és szükség esetén saját testük egy részét is képesek megemészteni.

Hasonlóhozzászólások